Gyógyszerstop a budaörsi raktártűz után
Mintegy 400 gyógyszer patikai kiszállítását függesztette fel 24 órára a Hungaropharma, a kedden kigyulladt a budaörsi raktárépület miatt, írja a Népszava.
Hogy mely szerekről van szó, nem derül ki a levélből, ezt a gyógyszerészek is csak a rendelés pillanatában tudják meg. Több gyógyszertárat is megkérdeztünk, de megkeresett patikák közül, mindegyik megkapta a megrendelt készítményeit.

Feller Antal, a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. vezérigazgatója a lapnak azt mondta, megelőző intézkedésről van szó. S csak azt kérték a patikáktól, hogy amíg nem tisztázódik pontosan milyen orvosságok semmisültek meg, vagy váltak használhatatlanná, extra mennyiséget ne rendeljenek.

A Pharmapark több mint egy tucat gyógyszercéggel áll kapcsolatban, és még nem tudható, hogy a keddi tűzben mely raktárkészletek és milyen mértékben sérültek. Információink szerint a raktárbázis egyelőre nem tudja biztosítani az éppen maradt termékek hűtését sem.

Közleményében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) arról írt, hogy hiánytalan és biztonságos a gyógyszerellátás annak ellenére is, hogy kigyulladt, majd részben leégett a budaörsi gyógyszerraktár, a UPS Healthcare ötezer négyzetméteres depója, ahol kedden reggel legalább háromezer négyzetméteren csaptak fel a lángok.

Forrás: Népszava
Kelt: 2017-04-27