Ha október, akkor GYOK
Budapestre költözik a tradicionális őszi gyógyszerésztalálkozó, a XXVII. alkalommal megrendezésre kerülő Gyógyszerészek Országos Kongresszusa.

A több mint negyedszázados múltra visszatekintő, sikeres és eredményes, működéséből folyamatosan építkező őszi szakmai kongresszus 2017-ben a fővárosban várja a gyógyszerészeket, hagyományosan a gyógyszerpiac valamint a gyógyszerellátással kapcsolatban álló szervezetek, és az államigazgatás szereplőit.

A kongresszus helyszíne a Bálna, Budapest új kulturális, gasztronómiai, kereskedelmi központja.

Az Osztrák-Magyar Monarchia kiemelkedően fontos szállítási útvonala volt a Duna. A magyar gabona igen jelentős hányadát ugyanis vízi úton szállították. Ennek a forgalomnak a kiszolgálására épült a ferencvárosi Duna-parton 1874-ben a Fővámház és mellette a közraktárak négy csarnoka. A közraktárak építését 1881-ben fejezték be. Két évvel később épült meg mellette a Boráros téren az elevátorház, a gabonaszállító hajók rakodóállomása.

A 21. század elejére a korábbi épületegyüttes állapota leromlott. Egy holland építész készítette el a mai épület terveit, amely a négy raktárépületből kettőt átriummal kapcsol össze, egyben pedig a Duna-parttal párhuzamosan meghosszabbítja őket egy bálnafej formájú üveghéjjal. A Bálna ma egy felkapott fővárosi kulturális, gasztronómiai, kereskedelmi központ, ami a MÜPA és a Nemzeti Színház szomszédságában, kiemelt látványosságával, páratlan fekvésével és panorámájával, saját Nehru-parti hajókikötőjével ad otthont a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége negyedszázados múltú tradicionális rendezvényének.

2017. október 06-08 között találkozunk Budapesten, a GYOK akkreditált, továbbképző rendezvényein.

A szakmai és tudományos programokon túlmenően - terveink szerint - fővárosi kulturális és látvány-élményekben gazdag program várja a kongresszus résztvevőit.

Figyelje híradásunkat!

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2017-03-03